Järn-Britas koja

Bo i konstverket Järn-Britas koja

– En upplevelse utöver det vanliga

Har du sovit inne i ett konstverk någon gång? Nu finns möjligheten till en upplevelse utöver det vanliga.

Axmar bruk är en magisk plats där bruksmiljön möter havet. Spåren av brukets historia från slutet av 1600-talet och framåt, då Brita ”Järn-Brita” Behm var brukets härskare under närmare 60 år, är ständigt närvarande.

Inne i Järn-Britas koja är det lugnt och stilla, precis som i de eremitkojor som finns i många engelska parker. Här kan du lägga dig på en av de bekväma bäddarna och låta tankarna flyga fritt medan du tittar upp genom lövverket.

Det är tanken med den här upplevelsen – att du ska stanna upp, andas djupt och låta dina sinnen komma till ro. Insup den magiska atmosfären bland lövträden när du blickar ut över Engelska parken, med Lusthus, dammar och kanaler. Här låter du välbehaget och de nya intrycken flytta in och skapa nya härliga minnen.

Du saknar förstås inte bekvämlighet i det enkla. I Järn-Britas koja finns bänksoffor som blir två enkelsängar och de bäddas med varma täcken och sängkläder i hotellstandard. Det finns en liten kamin för svala nätter och batterilampor lyser upp mörka kvällar. Middag bokar du på Axmar Brygga Havskrog, där panoramautsikten över havet blir en extra krydda till den vällagade maten.

När du vaknar på morgonen står en ekologisk frukost utanför och du kan njuta av nybakat bröd, hemgjord marmelad, ägg från egen hönsgård och annat gott.

Bo i ett konstverk: Järn-Britas koja i Axmar

Inför ditt besök:

-

Platsen

Järn-Britas koja ligger i Engelska parken. Parken är tillgänglighetsanpassad, dock inte området närmast konstverket. Du får en karta över Axmar bruk som visar hur du hittar restaurang, café, gårdsbutik, allmänna toaletter, badplats m.m.

Axmar bruk - ENGELSKA PARKEN
-

Pris

Järn-Britas koja kostar 2 900 kr per natt, för två vuxna personer.
I priset ingår övernattning och frukostkorg som bärs ut till er kl. 8 på morgonen. Den uppskattade ekologiska frukosten innehåller bland annat nybakat bröd, hemgjord marmelad, ägg från egen hönsgård och annat gott. Meddela gärna eventuell specialkost/allergier.

Bokning

I Järn-Britas koja kan du bo från första maj till sista september. Du kan redan nu boka din vistele för 2022 här:
-

Toaletter och bad

Toalett finns i byggnad ca 200 m från Järn-Britas koja och badplats ca 150 m bort. Endast de anvisade toaletterna får användas.
-

In- och utcheckning

In- och utcheckning sker hos Axmar Bruksbod. Därifrån är det bara några hundra meters promenad till Järn-Britas koja.
Incheckning från kl. 15.00. Om ni skulle anlända sent så är det bara att ni hör av er. Utcheckning innan kl. 11.00.
Vid incheckning får du med dig en ryggsäck med lakan, handduk, kåsor, vattenflaskor, soppåsar, nyckel och karta.
-

Parkering

Parkering sker på anvisad plats bakom Axmar Bruksbod.
-

Avbokning

Avbokning måste ske 24 timmar innan ankomst för att få tillbaka 100% av kostnaden.
-

Gästens användning av Järn-Britas koja

Gästen har att under sin vistelse visa respekt mot den omgivande naturen samt väl vårda Järn-Britas koja och dess inventarier. Rökning är inte tillåten i Järn-Britas koja, det finns dock en askkopp utanför. På grund av hänsyn till allergier så är inte heller hund tillåten, det finns hundtillåtna rum att boka hos Axmar Bruksbod Bed & Breakfast.

Boka Rum | Axmarbruksbod - Bed & Breakfast

Läs mer om Axmar bruk: axmarbruk.se

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK