Vi arbetar hållbart

Vi arbetar hållbart

Vi värnar om vår miljö och jobbar varje dag med att utveckla vår verksamhet för att den ska vara så hållbar som möjligt, i stort som smått.

Frukosten

En god frukost ska ätas med gott samvete! Förutom alla de goda råvarorna vi själva producerar eller odlar i vår trädgård till frukosten väljer vi ekologiska och närproducerade produkter.
Vi vill gynna våra duktiga kollegor och näringslivet i närområdet samtidigt som vi vill undvika onödiga transporter. Vi gör även allt vi kan för att minska svinnet.
Engångsförpackningar tas bort och våra matrester kastas aldrig. En del går det till våra glada höns som sedan värper färska ägg till frukostbordet. De matrester som hönsen inte får äta komposteras istället och glädjer jorden som hjälper våra grödor att växa i trädgården.

Våra rum

I våra rum använder vi oss av gammalt, nytt och återbruk. Äldre möbler som fortfarande står stadigt och behållt sin charm tar vi hand om lite extra och låter dem leva vidare. Annan inredning fräschar vi upp och återanvänder, men kanske i en annan skepnad. När vi köper in nya produkter fokuserar vi på kvalité som håller länge och är ansvarsfullt producerat.
Vi har medvetet valt bort TV i våra rum. Vi vill ge våra gäster möjligheten att upptäcka Axmar bruks fina område med både natur- och kulturreservat men också de vackra rummen vi har såklart!
När vi renoverar gör vi det hållbart och omsorgsfullt.

Vi städar rent

Produkter som vi använder när vi tvättar och städar är Svanenmärkt. Svanenmärkning är ett bevis på att företagen produkterna kommer från aktivt arbetar för en hållbar produktion. Samt att deras produkter har uppfyllt svanenmärkets tuffa miljökrav.

Tanka bilen - med el
En elbilladdningsstolpe är planerad att i framtiden finnas hos oss.


Varmt välkommen att ta del av det goda livet hos oss!
Ulrike & Jan

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK